péntek, október 24, 2008

Két rövid hír

Nos, míg én mindig Mexikó bűvöletében élek - ami persze nem nehéz, ha ennyi érdekes dolgot olvas az ember -, addig történnek ám a dolgok Torontóban is.
Többek között az alábbi két esemény. Az egyik, amiről oly sokat beszélnek az emberek, a másikról annál kevésbé:
Ebben a hónapban lezajlottak az országos választások, melynek eredményeként a Konzervatív Párt, Stephen Harper vezetésével maradt Kanada élén elég erős győzelemmel. (A konzervatívokra a lakosság 38%-a szavazott, a liberálisokra 26%, az új demokratákra 18%, a quebekiekre 10%, míg a zöldekre összes 7%.)
Míg - a jelenleg Szöulban élő és éppen Madridba költözködő -Vera barátnőmék csodálatos őszi időről mesélnek a mostani és jövőbeli otthonukat illetően is, addig nálunk, egészen pontosan kedden leesett az első hó. No ne egy nagy havazást képzeljetek el, de októberben már az is elég sokkoló, ha egyáltalán hóról beszélünk. Azóta hó nincs, de eső és hideg az van. Mindannyian várjuk, hogy a folyamat kicsit visszafordul, hiszen ilyentájban nálunk is még javában tombol az ősz, csodálatos színeivel, illataival bódítva el mindenkit, aki ebben az évszakban erre jár.

2 megjegyzés:

Globetrotter írta...

szia draga...pentek ota sajnos itt is pofatlanul lehult az ido ;)Pentek-szombat kifejezetten hideg volt, ma pulcsis+kardiganos ido van, de fuj a szel. Azt hiszem mar ide sem jon vissza a meleg, marad ez a 15-17 fok.
Raadasul pont ma neztuk meg mi ujsag Madridban es a mai 19 fokot egy hirtelen 9fokra valo zuhanas kovet...not too promising either :(

mi el vagyunk `havazva` most pakolas ugyileg teljesen, raadasul szerintem Danimano foga is epp most akar jonni, amit a hajnali gyakori ebredesbol es rovid, de fajdalmas felsirasbol kovetkeztetunk, de az is lehet, hogy csak erzi a valtozas szelet...

meg tegyel fel oszi kanadai kepeket, ha lehet :)

Livia írta...

Hihetetlen, de most nalunk is visszajott a kellemesebb ido. Ma 17 fok lesz, ket napja azonban mar a teli kabatomat hordtam, mar a ho is esett...
Remelem jol haladtok a koltozessel es minden rendben!
Oszi kepeink most sajnos kevesebb van, mint szokott, valahogy maskepp alakult ez az osz. Mikor az Algonquin Parkba mentunk, itt meg nem volt osz. Aztan mire visszajottunk Mexikobol, olyan hideg lett, hogy nem mentunk fotozni semerre. De majd igyekszem meg kesziteni itt-ott. :)