kedd, október 14, 2008

Újra itthon

Hát újra itthon vagyunk a mexikói út után és már az első munkanapon is túl.

Nehéz ám visszarázódni egy ilyen hét után, mint ami mögöttünk van. Szavakba is nehéz önteni az érzéseimet, élményeimet, mert egyszerűen csodálatos és tökéletes volt minden. Nászútnak elképzelni sem lehetett volna szebbet, pihentetőbbet, romantikusabbat. Szerencsésnek és nagyon boldognak érzem magam, azért is, amiben részem lehetett és Bill miatt, aki csodálatos férjem, társam, barátom, s aki iránti szerelmem továbbra is csak nőttön nő. Egész héten abszolút csak egymásra figyeltünk, együtt lélegeztünk, együtt léteztünk, amihez az a nyugodt környezet, ami körülvett minket, nagyszerű hátteret biztosított. Persze írok majd sok mindenről bővebben, de egyenlőre még ülepszenek bennem a dolgok. Előljáróban csak annyit, hogy sikerült eljutnunk a maja kultúra egyik legérdekesebb megmaradt romjához/romjaihoz, a Chichen Itzához, ami azóta is ámulatban tart. A maja kultúra, történelem és az az évezredes tudás, mely szinte tapintható a romok között járva, a tudósokat is szavak nélkül hagyja. Újra úgy érzem magam, mint tavaly, az algonquin parki kirándulás után, hogy hosszú oldalakat tudnék írni mindarról, amit hallottam és azóta olvastam a látottakról.

Apropó Algonquin Park. Ezúttal erről a parkról már nem írok hosszasan, hiszen oly sok mindent olvashattok a tavaly áprilisi bejegyzésekben. Azonban úgy gondoltam itt az ideje, hogy a bloghoz egy tisztességes albumot is készítsek, hogy a feltett képeket nagyobban is láthassa és élvezhesse mindenki. Így hát elsőként - és szavak helyett - az őszi Algonquin Park került az albumba, amit folyamatosan bővíteni fogok, időben visszafelé is. Az album a jobb oldali infó sávból is elérhető. Szóval míg én a maják világában igyekszem elmélyedni, addig élvezzétek az őszi kanadai színkavalkádot. :) (A legjobb diavetítéssel /slideshow/ nézni a képeket, aminek ikonja az albumba belépve a legelső kép felett található.)

5 megjegyzés:

Globetrotter írta...

Nagyon varom mar a mexikoi kepeket es beszamolot! biztos tenyleg csodas elmeny lehetett! Egyszer majd mi is szeretnenk elmenni oda is :) Olyan sok hely van meg a vilagban, amit latni szeretne az ember :)
Az oszi kanadai kepek meg csodasak, irtam is kommentben a picasadra, ha lattad ;)
pusszancs

Manka írta...

Isten hozott újra itthon! :) Én is várom a beszámolót, az a kicsi, amit most meséltél, igazán felcsigázza a kíváncsiságom.

Livia írta...

Sziasztok lanyok!

Nagyon igyekszem minel hamarabb es minel tobbet atadni abbol, amiben reszem lehetett Mexikoban.

Meg egy kis erdekesseg eloljaroban: mint tudjuk, a majak naptara a mai napig a legpontosabb, ami letezik. Kutatok mai napig igyekeznek minel tobbet megtudni a kulturajuk mogotti hihetetlen tudasrol.
A Chichen Itza-nal jarva volt arra lehetoseg, hogy szemelyre szabott maja kalkulacoit keszittessen az ember, amit pergamenre es mai napig kezzel festve keszitenek. En keszitettem egy ilyet, amibol egyenlore egy kukkot sem ertek, de rajta vagyok az ugyon. :) A kepet mar bescanneltem, hogy megmutathassam... :)
(Csak hogy tovabb noveljem a kivancsisagotok. ;))

Manka írta...

Maja horoszkóp? :) Lyuk lesz az oldalamon holnapra, hogy fogok így vezetni?

Globetrotter írta...

Remelem a hetvegere kiderul a rejtely :)