vasárnap, február 21, 2010

Vancouver 2010 - 10. nap

Hát mi tegnap halálra izgultuk magunkat néha, az biztos. :)
A női Super G, amit a svájciak házában annyira néztek tegnap végül Ausztria győzelmével végződött (Andrea Fischbacher), a második Szlovénia lett, a harmadik pedig az USA. A férfiaknál az egyéni síugrás eredménye: Svájc - Simon Ammann, Lengyelország - Adam Malysz és Ausztria - Gregor Schlierenzauer. (A svájciaknál biztosan itt is nagy volt az öröm. :)
A gyors- és rövidtávú korcsolyázást nézni mindig nagyon izgalmas, de tegnap különösen az volt. A férfiak 1500 méterén a holland Mark Tuitert nyert, megelőzve ezzel az amerikai és a norvég versenyzőt. A rövidtávokon a koreaiak és a kínaiak hihetetlen jók. A nőknél ott van pl. a kínai Yang Zhou, akit legyőzni egyszerűen lehetetlen. Ha nem láttátok még versenyezni, nézzetek utána, megéri! A fantasztikusan izgalmas 1500 m-es döntőben is ő lett az első, a második és harmadik hely pedig Koreáé lett. Itt nagyon szurkoltam Huszár Erikának, aki a hatodik helyet szerezte meg. Nagyon szép eredmény, hogy  Erika eljutott a döntőig, főleg ilyen erős mezőnyben! A férfiak rövidtávúja sem volt kutya. Ott a kanadai testvérpáros, Francois és Charles Hamelin jutott a döntőbe (igen, mind a ketten :)), akik a végén a negyedik és ötödik helyet kapták. Persze az első három két koreai és Apolo Anton Ohno volt, szóval újra, a mezőny nagyon kemény volt. A koreaiak egyébként a versny elején leginkább hátul maradnak és az utolsó körökben törnek előre, amit nézni valami fantasztikus. Egyszerűen nem lehet mit tenni, ha ezek a fiúk-lányok megindulnak, akkor megindulnak. :) Apolo egyébként ezzel a bronzérmével olimpiai rekordot döntött, aki a legtöbb érem birtokosa lett a játék történetében. 

A mai videón a média központba nézhettek be, ahol az országok riporterei, újságírói dolgoznak. Ahogy halljuk, a Centre 700 fotós tud befogadni egyszerre, és a Press Roomban szintén ennyien készíthetik riportjaikat egyidőben. A Nike boltban hallhattok pl. az egyik recycle/újrahasznosító programukról, aminek keretében visszaveszik a régi, már nem használt sportcipőket, amiket többek között pl. kinti kosárlabdapályák építésénél használnak fel. Ha pedig már Apolo Anton Ohno ilyen szép rekordot döntött, álljon itt egy vele készült olimpia előtti interjú (aminek a második része itt), majd egy videó arról, hogyan edzenek a rövidtávú korcsolyások.Nincsenek megjegyzések: