Az ezévi menü:
- Rozmaringos töltött pulyka
- A pulykához elengedhetetlen ünnepi áfolyaszósz
- Fokhagymás-vajas vegyes bab gombával
- Krumplipüré
- Pekandiós pite
A zoldbab receptje nagyon egyszeru es szerintem tobbfele hus melle kellemes koret. A masodik kepen eppen ez van elol. :)
A zoldbabot fuszeres viz felett megparolod. En a ketfele zoldbab melle tettem sargarepat is. A vizbe pedig most csak egy husleveskockat, de ez izles/kedv, no es az otthon fellelheto fuszerek szerint valtozhat. :)
Kozben a gombat vajon hirtelen kisutod, amig meg nem puhul. Majd a kettot csak finoman osszekevered es izles szerint meg fuszerezheted, ha szukseges. :)
Köszi szépen. A fokhagyma mikor megy bele? A gombával együtt megsütöm (finom a sült fokhagyma), vagy a babbal főzöm (bocsi, de én magyar szokás szerint mindent megfőzök). Bár szerintem így is jó, meg úgy is. Mármint főve is nagyon finom a fokhagyma. Mindenhogy jó a fokhagyma - nyersen is észbontó.
Van valami különbség? Tehát számít az, hogy pekan (valahol hirokinak olvastam) dió van valamiben, vagy normális európai dió? Mármint azon mélázgatok, hogy ugye diós sütit szoktunk készíteni - én mondjuk nem vagyok kérlelhetetlen híve ezeknek -, de a kanadai dió ad e valami pluszt a pitéhez, bejglihez, etc? Amúgy tényleg köszi, hogy válaszolgatsz az akadékoskodó felvetéseimre. :)
A pekandioban ha jol tudom, tobb a folsav, mint az otthoniban, ezert pl. itt kismamaknak is kimondottan ajanljak. Egyebkent talan kicsit edesebb, aromasabb az ize, en nagyon szeretem. :)
Ha viszont a Nagy-Tavak környékén megterem, az azt jelenti, hogy Magyarországon is lehet termelni. Hm. Hm. Az európai dió egyszerűen szaporítható, szinte már nem tudom hova tenni a kis fácskákat. Talán a pekan is ilyen? Mert akkor szerzek néhány diót, és nevelek saját fát. Az európai dióról azt mondják 20-30 év alatt válik termővé. Lehet, hogy ez a másik is? Költői kérdés: Ugyan, ugyan Lívia, lehet valami aromásabb, mint a hazai??? :)
Gratulálok a "hálaadásnapi" menü elkészitéséhez-a gyönyörű teriték és diszitéshez-nagyon gusztososra sikerült!Amihez hozzáfogsz,az minden jól "sül"el --tehát főzz minél többet a szeretteid örömére!Millió puszi:Anya
Koszonom Anyukam, orulok, ha Neked is tetszett!! Az igazi az lenne, ha egyszer ti is itt lehetnetek, hogy egyutt unnepeljunk! Akkor nagyon kitennek magamert. :) Remeljuk, hamarosan... Sok puszi: L.
18 megjegyzés:
Hmmmm... nagyon finomnak tűnik minden :)
Ha benézel hozzám holnap (kedd), vár egy kis meglepetés.
Jaj, most izgatott lettem! Mar csak harom ora van keddig. ;))
Szia Livia, szuper az unnepi vacsora!!!
nyami nyami
Receptet! A fokhagymás bab érdekelne. Meg mi az a pekás süti?
Mar megint nagyon unnepien nez ki minden :)) isteni lehetett!
Szia Martaloc,
A zoldbab receptje nagyon egyszeru es szerintem tobbfele hus melle kellemes koret. A masodik kepen eppen ez van elol. :)
A zoldbabot fuszeres viz felett megparolod. En a ketfele zoldbab melle tettem sargarepat is. A vizbe pedig most csak egy husleveskockat, de ez izles/kedv, no es az otthon fellelheto fuszerek szerint valtozhat. :)
Kozben a gombat vajon hirtelen kisutod, amig meg nem puhul.
Majd a kettot csak finoman osszekevered es izles szerint meg fuszerezheted, ha szukseges. :)
Köszi szépen. A fokhagyma mikor megy bele? A gombával együtt megsütöm (finom a sült fokhagyma), vagy a babbal főzöm (bocsi, de én magyar szokás szerint mindent megfőzök). Bár szerintem így is jó, meg úgy is. Mármint főve is nagyon finom a fokhagyma. Mindenhogy jó a fokhagyma - nyersen is észbontó.
De szép! Nagyon szépen díszítettétek az asztalt! Hmm, imádom a rozmaringos husikat!Biztos isteni volt a vacsi!
En a gombaval sutottem ki, de valoban igy is, ugy is jo lehet. :)
Most nezem, hogy nem irtam semmit a pitevel kapcsolatban. Az is nagyon finom. A receptje erdekel?
Rita, a pulyka rozmaringgal valoban isteni volt. A vajba is tettem egy kicsit, amivel bekentem belulrol es a toltelekbe is. ;)
Hát, csak nem tudtam, mi az a pekadió. De végül is mindegy, mert szerintem Mo-n amúgy sem tudnék ilyesmit szerezni. Köszi.
Utananeztem, es szerencsere otthon is kaphato a pekandio. Szoval, ha erdekel, csak szolj! :)
Van valami különbség? Tehát számít az, hogy pekan (valahol hirokinak olvastam) dió van valamiben, vagy normális európai dió? Mármint azon mélázgatok, hogy ugye diós sütit szoktunk készíteni - én mondjuk nem vagyok kérlelhetetlen híve ezeknek -, de a kanadai dió ad e valami pluszt a pitéhez, bejglihez, etc? Amúgy tényleg köszi, hogy válaszolgatsz az akadékoskodó felvetéseimre. :)
A pekandioban ha jol tudom, tobb a folsav, mint az otthoniban, ezert pl. itt kismamaknak is kimondottan ajanljak.
Egyebkent talan kicsit edesebb, aromasabb az ize, en nagyon szeretem. :)
Ha viszont a Nagy-Tavak környékén megterem, az azt jelenti, hogy Magyarországon is lehet termelni. Hm. Hm. Az európai dió egyszerűen szaporítható, szinte már nem tudom hova tenni a kis fácskákat. Talán a pekan is ilyen? Mert akkor szerzek néhány diót, és nevelek saját fát. Az európai dióról azt mondják 20-30 év alatt válik termővé. Lehet, hogy ez a másik is?
Költői kérdés: Ugyan, ugyan Lívia, lehet valami aromásabb, mint a hazai??? :)
Rózsika!
Gratulálok a "hálaadásnapi" menü elkészitéséhez-a gyönyörű teriték és diszitéshez-nagyon gusztososra sikerült!Amihez hozzáfogsz,az minden jól "sül"el --tehát főzz minél többet a szeretteid örömére!Millió puszi:Anya
Koszonom Anyukam, orulok, ha Neked is tetszett!!
Az igazi az lenne, ha egyszer ti is itt lehetnetek, hogy egyutt unnepeljunk! Akkor nagyon kitennek magamert. :) Remeljuk, hamarosan...
Sok puszi: L.
Megjegyzés küldése