szombat, december 22, 2007

Meghitt ünnep


Nagyszerű érzés a feldíszített lakásba hazajönni.
Mindig is imádtam a karácsonyt és ez itt, Kanadában sem változott. Dehát hogy is lehetne ez másképp? Meleg hangulatú dalok a rádióban, a készülődés izgalma, az ünnepre hangolódás testben és lélekben, a nyugalom, a csendesség érzése, az ajándékozás öröme... mind-mind apró részei a csodának. :-)
A lakás ünnepi díszbe öltöztetését nemrég fejeztük be. Imádom látni Bill arcán az örömöt, amikor nekiáll felépíteni kis karácsonyi falunknak, ami immár hagyománnyá vált nálunk. A háttérben ezúttal klasszikus zene szól. Míg Édesem a faluval foglalatoskodik, én a fát kezdem díszíteni... Minden olyan meghitt, nyugodt volt azon az estén. Sehol semmi rohanás, idegeskedés, kényszeresség. Csak voltunk, csendben tettük a dolgunk, nem történt semmi különös, mégis annyira boldog voltam!
Otthon voltam, igazán otthon. Egy nemrégi beszélgetésünkben keresztmamám mondta, milyen jó látni/tudni, hogy nekem Bill az otthonom. Boldoggá tesz, hogy ezt érezni, az pedig még jobban, hogy teljesen igaza van. :-) Bill az én otthonom, aki mellett boldog vagyok, s magam lehetek. Akivel csodás ünnepeket élünk meg együtt, de akivel a hétköznapok sem szürkék, hanem sok-sok apró örömet adók. Akárhol is élünk, meleg hangulatú otthont teremtünk magunknak, ahol jó lenni, ahová jó hazajönni. Ahol az otthon igazán otthon, még ilyen messze Magyarországtól is.

Mindenkinek kívánok nagyon boldog karácsonyt! Kívánom, hogy minél kevésbé érintsen meg titeket az ünnep körüli őrület, ami oly messze visz minket az igazi lényegtől és kívánom, hogy legyen az ünnepetek meghitt és békés, örömmel, jó beszélgetésekkel, igazi együttlétekkel teli!

4 megjegyzés:

Globetrotter írta...

Gyonyoruen feldiszitettetek a lakast. Nagyon meghitt hangulatu lett! A falura kokuszreszeleket szortatok ho gyanant? :)

Lívia írta...

Nem kokusz, hanem kimondottan ezeknek a kis faluknak keszitett muho. ;) Nagyon jol sikerult, majd kesobb teszek fel rola kozelebbi kepeket is.
Nagyon boldog karacsonyt nektek otthon!! Remelem jol vagy es minden rendben! Sokat vagy a fejemben! :)

Névtelen írta...

Rózsika!
Rákattintottam a blogodra- és mit láttam,egy gyönyörűen feldiszitett kis otthont!Gratulálok hozzá nagyon izléses minden! Bélus faluja remélem jól sikerült!A családi karácsony remélem jól sikerül,a gyermek is kellemesen érzi magát mindkét családnál.Békés,boldog karácsonyt Nektek sok szeretettel:Anya

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.