péntek, december 14, 2007

"Egypercesek" 10.

A most látható videót a St. Clair Avenue West-en vettem fel. Mégpedig a munkahelyem ajtajából.
A környék Torontó olasz negyedének központja, melynek neve: Corso Italia. A kis egypercesen ebből nem sok látszik, de higgyétek el nekem, errefelé valóban sok olasz él és dolgozik. Nagyszerű olasz (spanyol, portugál, vagy dél-amerikai) éttermek, bárok vannak a környéken. Aki meg akarja kóstolni a déli ízeket, a St. Clair West környékére mindenképpen érdemes eljönnie. Az emberek is nagyon barátságosak, persze nekünk is sok kedves vevőnk déli, igazán kedvelem őket én is. (Egyébként nem egyszer engem is pl. olasznak néznek. ;) Több nyári latin fesztivált rendeznek a környéken, pl. a Salsa on St. Clairt (amiről írtam is röviden nyáron). Focivilágbajnokságok idején pedig el sem tudjátok képzelni, mi van itt. :))
Mindent összevetve szeretem ezt a városrészt, az emberek miatt mindenképp, habár meg kell hagyni, nem a legszebb részei közé tartozik a városnak. De az élet, a jó hangulat, ami itt igen gyakori, kárpótol mindezért.

Aki szeretne képeket nézegetni a környékről, hogy részese legyen egy kicsit a latinos hangulatnak, menjen a flickr-re (http://www.flickr.com/) és írja be a keresőbe, hogy "Corso Italia Toronto". A képeket nézve rögtön látni fogjátok, miért szeretik az emberek a St. Clair Avenue W. környékét, ahol én nap mint nap dolgozom. :))


2 megjegyzés:

Globetrotter írta...

Latom nalatok is megerkezett a tel! Mar itthon vagyok. Ma erkezik Karesz is. Szilveszterre megyunk majd vissza. Ket napja amugy esik itt is a ho. Gyonyoru feher minden - legalabbis Szolnok kornyeken.
puszi nektek!

Lívia írta...

Draga Vera!
Sokat gondolok Rad, biztosan nagyon jo most otthon neked a csalad koreben! Udv Karesznak is es nagyon boldog karacsonyt kivanok nektek ezuton is!
Puszi! L.