kedd, december 04, 2007

Kellie Pickler és Magyarország

Nos, ez a bejegyzés abszolút "off topic", azaz semmi köze nem lesz Torontóhoz, mégis írnom kell róla.

A mai nap ugyanis kaptam egy e-mailt, benne egy rövid kis videóval Kellie Pickler egyik tévébeni szerepléséről. Amolyan "Legyen Ön is milliomos" féle műsorról van szó, csak gyerekek főszereplésével. A szóban forgó adásban Kelly volt a meghívott vendég.
Kellieről annyit kell tudni, hogy az American Idol 5. szériájában tűnt fel (ez a "Megasztár" amerikai megfelelője), ahol nagyon jól szerepelt. (Nemrég jött ki éppen a legújabb lemeze.) A közönség első perctől kezde imádta, közvetlensége, kedvessége, őszintesége és humora miatt. No és persze a hangja sem rossz. :-)
Szerintem legalábbis nem, hiszen én kedvelem a country zenét. Tudom, tudom mit mondanának most néhányan - köztük a férjem is -, hogy szeretem ezt a fajta zenét. Errefelé ugyanis "tudvalevő", hogy Amerikában a déliek zenéje a country, akik közül nagyon sokan, hogy is fejezzem ki magam, hát nem igen álltak sorba, amikor az észt osztogatták. Én erről évekkel ezelőtt mit sem tudtam, ettől még tetszett, ha meghallottam valahol. Na mindegy. Szóval Kelly is egy ilyen "egyszerű" lány, (a déli kiejtését jól hallani), aki mellesleg egy farmon élt a nagyszüleivel és nem sokat tanult sajnos a nagyvilágról.
Hát éppen valami ilyesmiről szól a fent említett videó.
A műsorban Kelly azt a kérdést kapja, hogy melyik európai ország fővárosa Budapest.... Maga a téma is igen nagy fejtörést okoz majd, no de az angolul tudóknak nem akarom lelőni a "poént", inkább hallgassátok meg magatok.
Az első videón egy dalt hallhattok Kellytől, csak hogy legyen egy képetek róla; a második pedig a vetélkedő.U.I.: Szóval a kérdésre Kelly először meglepődve mondja, hogy ő azt hitte, maga Európa egy ország... ?!%@#$ Hmmm... Nagyon gondolkodik, Franciaország felé húz a válasszal, de nem kockáztat végül. A választ meghallva (Magyarország, azaz Hungary) teljesen meglepődik, hogy ilyen nevű ország egyáltalán létezik. A déliek ugyanis az "a" nélkül ejtik a Hungary-t, "hungry", ami angolul annyit jelent: éhes. Azt mondja, olyan országról hallott már, hogy Turkey (angolul pulyka), na de olyanról, hogy "Hung(a)ry".....

Nehéz ezekre mit mondani. Annak idején nekem is voltak hasonló élményeim Amerikában, amikor munkatársainknak azt próbáltuk Szabolccsal elmagyarázni, honnan is jöttünk. Ausztriát említettük, mint szomszédos országot, aminek nagyon örültek, mert Ausztráliáról már hallottak, de nem tudták pontosan hol is van Európán belül.... Volt, aki Oroszországon belül akart elhelyezni minket, ekkor igyekeztünk megértetni, hogy itt két különálló országról beszélünk... Nem volt egyszerű a helyzet, a végén már nem is nagyon próbálkoztunk.
Itt Kanadában szerencsére messze jobb a helyzet (legalábbis az én tapasztalataim szerint), mert a legtöbb ember, akivel beszélek, nemhogy tudja, hol van Magyarország, de sokan közülük már voltak is ott. Ezt mindig jó érzés hallatni és azt is, milyen jó emlékeik voltak ott, mennyire érdekesnek tartották.
Biztosan Kellynek is tetszene. :-)

4 megjegyzés:

zhaoman írta...

ha buta embereket keresünk, akkor nem kell olyan messzire menni:

http://www.youtube.com/watch?v=zaRL-8p8T7w

Lívia írta...

Nem elek olyan regen Kanadaban, de errol az otthoni musorrol meg nem is hallottam. Koszi Gabor!
En csak a Legyen On is Milliomost tudtam felhozni parhuzamkent. :-)
Egyebkent a magyar lany se semmi...

zhaoman írta...

A magyar műsor címe "Okosabb vagy mint egy ötödikes?". Ez az amerikai "Are you samrter than a 5th grader" című műsor licensze. Az amerikai változat idén februárban debütált, nálunk augusztus végétől vetíti a tv2, Till Attila vezetésével. A műsort kisebb vita (álbotrány?) előzte meg, ti. hogyan kell írni a címet: "5-es" vagy "5.-es"? A második verzió a helyes.

Kezdetben elég nézett volt a műsor, de mára lemaradt a nézettségi versenyben. Új részek már nem készülnek, az eddig elkészülteket vetítik.

Lívia írta...

Wow! Te aztan jol informalt vagy! :) Nagyon koszonom, hogy leirtad mindezt, tenyleg nem tudtam errol a musorrol. De mintha ugy lattam volna, hogy tobb reszlet van fent a YouTube-on, szoval majd belenezegetek en is.
Remelem jol vagy es hozott neked valamit a Mikulas!! :)