péntek, június 08, 2007

Egy mosoly és más semmi...

Alapjában véve szeretek a TTC-vel (a torontói tömegközlekedés neve) közlekedni, nagyon érdekes és sokszor tanulságos tud lenni. A városban utazva az itt élő összes nációval találkozhat az ember és aki szereti megfigyelni az embereket, annak a TTC egy nagyszerű terep. :-) (A TCC-ről bővebben két korábbi bejegyzés - 1, 2.)
Irtam már korábban arról is, hogy a vezetők milyen barátságosak tudnak lenni. Ennek voltam tanúja tegnap is. :-))))))))
Hazafelé a 122-es buszon egy fekete vezetőnk volt, mosolygós, vidám férfi.
Indulás után valami ilyesmit mondott:
"Hölgyeim és Uraim! Köszöntöm Önöket a TCC 122-es járatán. A pontos idő 19:57 perc. Kérem, dőljenek hátra és élvezzék az utazást! Hamarosan frissítőket szolgálunk fel és a vacsora is perceken belül elkészül, ami ma kagyló és rák lesz. Ha bármiben a rendelkezésükre állhatok, kérem forduljanak hozzám bizalommal. (...) Köszönöm, hogy uticéljuk elérésére a TTC-t választották."

Mondanom sem kell, mindenkinek fülig ért a szája, az egész buszban hirtelen mindenki jókedvű lett, sokan hangosan nevettek. A mosolyt nem csak látni, de érezni is lehetett. :-))))))
Minden leszállótól elköszönt - ami egyébként is szokás és bemondta, hogy ne felejtsünk semmit a buszon, vigyázzunk a dolgainkra és magunkra.
Végig kommunikált az utasokkal, amit mindenki nagyon élvezett. Leszállás előtt oda is mentem hozzá, hogy elmondjam, mennyire élveztem az utazást, szebbé tette vele a napomat. Ennek ő is kiváltképp örült, ő is megköszönte, hogy ezt megjegyeztem, így a végén mindenki jobb kedvvel ment a maga útjára. :-)))

Emberek, igen, csak ennyibe kerül mosolyt csalnunk mások arcára!

Hát legyünk barátságosak egymással, és mosolyogjunk, mert az semmibe nem kerül, de szebbé tesz körülöttünk mindent! Sőt, mi is jól érezzük tőle magunkat.

So let's just keep smiling! :-)))

10 megjegyzés:

Globetrotter írta...

Én is nagyon szeretem az interaktív sofőröket :) Egyszer Szolnokon is tapasztaltam ilyet a helyi 24es buszon és végig mosolyogtuk az egészet :) Arra, hogy mit mondott már nem emlékszem, mert legalább 8 éve volt ;)

zhaoman írta...

@Vera: a 24es sofőrje már-már a szolnoki folklór része :)
Ha jól tudom, még mindig a Volánnál dolgozik a fickó, de már nem tájékoztatja a közönséget.

Sőt! Mintha úgy rémlene, hogy legutóbbi otthontartózkodásom alkalmával meg is lepődtem, hogy a buszokon automata hang mondja be az állomásokat. Legalábbis a 7es, 8as hurokjáratokon.

Globetrotter írta...

Fejlődünk otthon is nagyon :)

Globetrotter írta...

Jééé, tényleg eltűntek a képek?! Vajon mitől? A videók megmaradtak viszont...érdekes. Nem történt már ez veled meg korábban is? Mintha vki szintén ugyanerre panaszkodott volna. sajnos nem tudom miért történhet ez...

zhaoman írta...

képek: én látok képeket, meg videókat is. A Slide-os badge-ek is rendben vannak.

A Google accountod-ban nézd meg a képeket (Picasa). Ott elméletben van egy Blogger mappa. Ha abban nincsennek benne a képeid, akkor kezdhetsz aggódni... próbálkozhtasz levél írásával a Blogger Helpdesk-nek.

Lívia írta...

Erdekes, hogy valaki lat kepeket, valaki nem. Szamomra mar ez is teljesen erthetetlen.
Nekem meg sosem volt ilyen problemam, igy foglalmam sincs, mit kezdjek vele.
Koszonom Gabor, a Google-t megnezem, hatha....!!! Egyebkent veletlenul nem FireFox-ot hasznalsz?

zhaoman írta...

FF-et használok. Csak IE alatt jön elő a probléma?

Globetrotter írta...

Igaz, en a ceges laptopon neztem es mivel azon csak IE van ezert nem johettek be a kepek.
Senkinek nem kellene Explorert hasznalni, nem is birom, hogy a ceg nem tamogatja a Firefox letolteset es hasznalatat, de ez van.

Lívia írta...

Hat en Explorert hasznalok, de biztosan igazatok van es az FF jobb.
Most azonban annyit tudok tenni, szepen lassan visszatoltogetem a kepeket. Lenne talan mas megoldas is, de annyira zavar, hogy nem akarok varni, inkabb elkezdem toltogetni...
Azert irok majd hamarosan. :-)

Globetrotter írta...

Na ez kesz...most meg az enyemrol tuntek el a kepek...