péntek, augusztus 21, 2009

Újabb "természeti csoda"


Épp hogy elindult a "természeti csodák" sorozat, tegnap a várost is meglátogatta egy... mégpedig három tornádó formájában...
Igen, tegnap újabb hatalmas vihar volt a városban, de most a természet igen bekeményített és három tornádót is ide küldött Ontarióba... Nem mondom, hogy nem volt félelmetes, az volt. Kicsit "nehézkesen" is jutottam haza, és mivel abszolút nem volt térerő a mobilhoz, így Billnek egy ideig fogalma sem volt, merre vagyok, jól vagyok-e... Jobb híján lent a ház előtt várt, hátha felbukkanok valamerre, nem tudott otthon ülni... (Egy ideig a buszra vártam, a végállomáson több helyen elment a világítás... felmentem a felettünk lévő bevásárlóközpontba (mallba), ahol több helyen nem működtek a regiszterek, az emberek csak zavartan kószáltak ide-oda... Furcsa élmény volt...) Végül fogtam egy taxit és a ház egy másik bejáratán érkeztem, és én is megijedtem az üres lakásba toppanva. De itthonról már tudtam telefonálni és nagy kő esett le a szívemről, mikor felvette és mondta, hogy itt áll a ház előtt... Nem mertem ugyanis feljönni gyalog a házunkhoz vezető dombon a fák között, a hatalmas villámlások közepedte.... a vihar éppen a legrosszabb időszakában ért el engem... vagy én őt... De a végén velünk minden rendben volt.
Elvileg mostanság érkezett volna látogatóba a keresztfiam, amit nagyon-nagyon sajnálok, hogy nem jött össze. De az igaz, hogy ez a nyár elég érdekesen alakult eddig több szempontból is, szóval talán jobb, hogy nem ebben a hülye időben van itt... remélem jövőre szebb időnk lesz. Végül is mindennek megvan az oka, nem igaz?

A tegnapi viharnak egy halálos áldozata volt (egy 11 éves kisfiú, akire valószínűleg rászakadt az épület, ahol menedéket keresett), sokfelé áramkimaradások és persze hatalmas károk szerte Ontarióban. Legjobban az egyik közeli kisvárost, Vaughan-t érintette. Egy kis ízelítő...
Plusz pár tegnapi kép a bejegyzés végén. Még több kép és videó az itt található cikk végén.

Remélem, ezután jó ideig nem írok majd az időjárásról, mert nem lesz miről!
2 megjegyzés:

Manka írta...

Gondoltam rátok... örülök, hogy mindketten rendben vagytok. Azért azt az érzést egyiktektől sem irigylem, hogy ház előtt várni / üres lakásba érkezni... a véletlenek (víg)játéka.
A sorozat eredeti vonalát azért tartsd meg ;), a puffinok remek kezdés volt.

Livia írta...

Haaat kihagytam volna a vihart szivesen... de minden jo, ha vege jo, nem igaz? :)
A puffinok jo fejek, nemde? Bar erdekesen tanitjak azt az egyetlen kolykuket onallosagra.. :))) Majd fejben tartom a modszert. ;)