péntek, november 16, 2007

"Egypercesek" 6.

Egy nyári este egy perce látható az alábbi kis videón. Ebben az egy percben azonban több minden benne van a torontói belvárosi életről.
A helyszín a Yonge Street és a Dundas Street kereszteződése, ami egy fontos pontja a belvárosnak, majd a Yonge-Dundas Square is feltűnik egy kicsit.
A háttérben először az Eaton Centre látható, ami több, mint 250 üzletével az egyik legkedveltebb és legnagyobb bevásárlóközpont, építészeti stílusa és különleges, egyedi légköre miatt pedig az egyik leglátogatottabb turisztikai látványosság is egyben. Előtte most éppen valaki festeget, ezért a nagy tömeg.
A videó végén látunk egy kicsit a Yonge-Dundas Square-ből is (igaz, éppen csak a sarkát), ahol pár fiatal táncolni készült, bár amíg mi ott voltunk, ez nem nagyon jött össze nekik. Leginkább csak álltak és beszéltek az embereknek. Csodálkoztunk is, minek ez a nagy tömeg, amikor nem történik semmi. A téren egyébként szinte mindig történik valami, a kisebb vásároktól kezdve a különböző fesztiválokon át egészen a világszerte ismert énekesek rövid, ingyen koncertjéig sok-sok minden érdekesség látható itt.
Aki erre jár, a térre mindenképpen érdemes ellátogatnia.


Nincsenek megjegyzések: