szerda, október 24, 2012

Ha ősz, akkor irány a farm! :)


Csípős, friss reggelek, az avar illata az orromban, a fák őszi színekbe borulása, tökföldek és töklámpások, meleg hagymaleves, hosszú parkbéli séták.... hmmmm.... igen, itt van az ősz, itt van újra. :)

Biztosan említettem már, hogy míg otthon a kedvenc évszakom a tavasz volt, itt Kanadában nagyon hamar az ősz lett. Torontóban szerencsére hosszú és gyönyörű szép ez az évszak, amikor a természet színeivel egyszerűen lehetetlen betelni. Ilyenkor fantasztikus program a város bármelyik parkjában vagy turistaútvonalán hosszú sétákat tenni, ha nem tudunk kimozdulni a városból. Itt tkp. annyi zöld van, hogy az embernek nem kell messzire mennie ahhoz, hogy úgy érezze, nem is a városban van. 


Errefelé az ősz egyik legkedveltebb családi programja egy-egy családi farmra való kiruccanás. A farmokon (ami tkp. az otthoni piacnak felel meg) egész évben kaphatóak az ott termelt idény zöldségek és gyümölcsök és ahol ősszel rengeteg szórakozás várja a családokat/gyerekeket. Traktoron/szénakazalon utazás, kukoricaföld labirintus, pónilovaglás, farmállatok simogatása, frissen sült almáspite evés, tök- és/vagy almaszedés... csak hogy párat említsek a sok lehetséges program közül. 
Mindig nagyon tetszettek ezek a családi programok és vágytam arra, hogy egyszer én is részt vehessek majd valamelyiken a saját gyerekemmel. Tudom, tudom, ebben az évben ez még elég korai volt, de nem tudtam ellenállni, így a múlt hétvégén mi is ellátogattunk az egyik városi farmra, méghozzá a Whittamore's Farmra. ;)) Ezen  és ezen az oldalon tudtok rákeresni a környékbeli farmokra/piacokra.
Ime pár kép a hétvégéről, még több pedig hamarosan a blog fotóalbumában! További csodás őszt mindenkinek!! :)

Traktorozás

Tehénfejés ;))

Tökugráló kicsiknek

Kukoricás labirintus 

Csirke show ;)

Aranyásók

Tökföld

2 megjegyzés:

Christine írta...

Ez de hiányzik nekem. :-)

Tamara - Guillaume írta...

De gyönyörűek ezek a képek! Tényleg nagyon szépek a színek!