hétfő, augusztus 01, 2011

Segítségkérés


Pár napja kaptunk egy levelet a Hello Kanada blogra egy marosvásárhelyi tanártól, Körtesi Sándortól. A tanárúr a marosvásárhelyi 7-es számú Általános Iskola tanári közössége nevében írt, hogy segítségünket kérje egy, a román posta által meghírdetett versennyel kapcsolatban. A segítség igazán nem megterhelő, így kérlek titeket, aki tud, küldjön egy képeslapot Zsuzsinak! A verseny határideje szeptember 9. :) 
Alább olvashatjátok a tanár úr levelét magyar és angol nyelven, hogy azoknak is továbbítani tudjátok, akik nem beszélnek magyarul. (A levél francia, német és olasz nyelven is elérhető, ha valakinek szüksége lenne rá, csak szóljon, és küldöm.)


"Egy iskolai verseny ügyében kérnék egy sokat jelentő és könnyedséggel nyújtható segítséget. A román posta versenyt hirdetett meg, amelynek a győztese az a diák lesz, aki szeptember elejéig a legtöbb képeslapot kapja a világ bármely részéről. A mi iskolánkban (marosvásárhelyi 7-es számú Általános Iskola - Románia) úgy döntöttünk, hogy Boni Zsuzsánna 6.osztályos (13 éves) tanulót támogatjuk a segítségünkkel, ugyanis Zsuzsi megérdemli ezt a kiváló tanulási eredményéért (9,94-es átlag), a kedvességéért, jóságáért. Amit tehát kérünk: egy megírt képeslapot (nem levél!) az ő címére 2011 szeptember 9.-ig. A név és cím, amely a képeslapon kell szerepeljen:

Boni Zsuzsánna
str.22 Decembrie 1989  nr.24  ap.2
540124 – Târgu Mureș
ROMANIA

Megkérjük, amennyiben lehetősége van, továbbítsa barátainak, ismerőseinek is ezt a segítési lehetőséget. Természetesen nem tudjuk senkinek sem visszatéríteni a képeslapokra fordított kis pénzösszeget, de hisszük, hogy visszatérül Önöknek ez a segítség más úton. Ha pedig Zsuzsi nyer, akkor legyen az ő öröme az Önök jutalma.
Ha bármivel kapcsolatosan kérdése van, írjon a zsuzsipost@gmail.com címre és válaszolni fogunk. 

Tisztelettel és köszönettel,
a marosvásárhelyi 7-es számú Általános Iskola tanári közössége nevében
Körtesi Sándor – tanár"

"I would like to ask for your help in a contest. It would mean a lot to us if you could help.
The Romanian post office have a contest, in which the winner can be a student who receives the most postcard from all over the world until September 2011.
Our school (School Nr. 7 – Targu Mures, Romania) decided to support Zsuzsanna Boni, from the 6th grade, because she is the one who deserves our support because of her outstanding school results and to her kindness and good behaviour.
How can you help?
Please send a written postcard (not a letter!) to her home address until the 9th September 2011. Here is her address:
Boni Zsuzsánna
str.22 Decembrie 1989  nr.24  ap.2
540124 – Târgu Mureș
ROMANIA

 We kindly ask you to forward this letter to your friends and colleagues. Of course, we cannot pay you back for the stamp, but we believe, that you will be getting a reward in some other way. And if Zsuzsi would win, her joy shall be your reward.
For any questions please send a mail to zsuzsipost@gmail.com and we will answer your questions.
Thanking you in advance,
Körtesi Sándor – teacher
On behalf of the Community of Teachers from the School Nr 7 in Targu Mures" 

5 megjegyzés:

euthymia írta...

oh, hogy ez nem jutott eszembe magamtól... csak a facebookon osztotam meg és a blogra el is felejtettem feltenni, de most adtál egy ötletet (bár se facebookon, se blogon nem valmai sokan reagálnak nálam ilyenekre, de hátha. Átmásolhatom-e ezt a bejegyzésedet?????

Livia írta...

:))))
Hát persze!!!!
Örülök, hogy te is benne vagy! Remélem minél többeket sikerül megmozgatni. ;)
Kösziiiiiii!

euthymia írta...

köszi, akkor eliveszem a bejegyzésed... (igen, igen, már küldte múlt héten, majd még küldök megint valamikor valamelyik útközbenről) :)

Globetrotter írta...

En igyekszem majd eleget tenni a keresnek. megnezem van-e itthon kepeslap es kuldom Zsuzsinak :)

Zsuzsa írta...

Sziasztok!
Kepzeljetek, a kislany megnyerte a versenyt 9144 kepeslappal :) Most talaltam ra a hirre. Gratulalok a segitoknek! Lehet, hogy rekordot is allitott....