péntek, március 02, 2007

Tavaszt várván

Őszintén megmondom, nem tudom leplezni csalódottságom az időjárás felett. Az utóbbi egy hétben eltűnt a nagy hideg, és csak mínusz pár fokok voltak, ami igazán jól esett és én már lélekben el is kezdtem készülődni a tavaszra. Elhamarkodtam. A tél újra visszajött. Újra nagy hó esett tegnap este és éjszaka, jövő hétre pedig visszajönnek a nagy hidegek is.

Irigykedve olvasom Vera barátnőm oldalán, hogy Dél-Koreában már a küszöbön a tavasz, s a fák rügyeznek, bimbóznak. Jaj de messze vagyunk mi még ettől! Na de nézzük a dolgok jó oldalát. Van még alkalmam szép téli képeket készíteni, hétvégére tervezünk is egy kis kiruccanást barátainkkal valamerre, ha az idő persze nem keresztezi elképzeléseinket.

Hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy ezúton is megköszönjem a sok-sok névnapi és születésnapi köszöntést, amit az utóbbi hetekben írtatok. Azt hiszem soha ennyi névnapi jókívánságot nem kaptam, elmondhatatlanul jól estek a felém szálló gondolataitok itt, a távolban!! Jó érzés tudni, hogy azért, mert nem vagyok fizikailag köztetek, még nem felejtettetek el! :-))) Még egyszer köszönöm mindenkinek!!!!

A hétköznapjaink szokásosan telnek, vagy inkább rohannak. Nem tudom, hogy az időt a kor miatt érzem egyre gyorsabbnak, vagy itt manipulálnak vele valamit. Mindenesetre szinte minden második nap péntek, s gyakran úgy érzem, valaki ellopta az utóbbi napokat.
A Corvinában már zajlanak a Directory előkészületei, amiről írtam is többeteknek levélben. A kis könyvecske a kanadai-magyar cégeket, szervezeteket gyűjti egybe, s egyre több otthoni cég is képviselteti magát. Bővebb infót itt találtok, a kérdéseiteket pedig, ha vannak, nyugodtan írjátok meg nekem.


A tanulás újra visszatért az életembe (lásd itt), aminek nagyon örülök, s amit nagyon élvezek is. Sokkal többet tudok már az itteni szociális rendszerről, ami igen sokrétű, szerteágazó s izgalmas. Remélem ez a kurzus segít majd a terveim megvalósításában és ezzel a tudással "gyorsabban" sikerül állást kapnom a területen. A gyors persze nem tudom még mit jelent, hiszen a példák igen eltérőek, de majd meglátjuk. Addig is még többet tanulok a design, webdesign, könyvnyomtatás stb. témakörében, amit egyébként szintén igen megszerettem. :-)

Jövő hét a szociális munka hete egész Kanadában. Nőnapon lesz pl. egy est, ahol külföldről jött szoc. munkások mondják el tapasztalataikat arról, ők hogyan jutottak el jelenlegi munkahelyükig, mi volt leginkább segítségükre, mit tanácsolnak nekünk, akik éppen munkát keresünk. Igyekszem ott lenni, meghallgatni s megfogadni a tanácsokat.


Miközben írok a hóesés esőre váltott, aminek nem örülök kiváltképp. A
nagy ablakokon kevesebb fény árad be a lakásba, kicsit szürkébb minden a megszokottnál, délutáni hangulatom van, pedig még reggel van. Az egyetlen időjárást s szürkeséget feledtető dolog itt körülöttem az a kis cserepes tulipán, amit Édesemtől kaptam születésnapomra. Már kezdenek lassan kinyílni és mosolyogva nézem őket, miközben melegséget lopnak a szívembe, s az egész szobába is.
Ha kint még nem is, de a lakásban s a lelkemben már biztosan tavasz van! :-))

7 megjegyzés:

Manocska írta...

Ha ez kicsit segít, tegnap Szöulba is visszatért a rossz idő. Egész nap esett, megállás nélkül. Most pedig csúszós, nyálkás, szürke idő van. És még marad egy darabig.
Virágzó fákhoz Szöulban eddig még nem volt szerencsénk, pedig az erdő mellett lakunk. De majd megkérdezzük Verát, merre járt, mert azok a képek tényleg csodálatosak. Nekünk egészen délre, Busanba kellett mennünk, hogy egy virágzó kis cseresznyefába ütközzünk. És azon is teljesen meglepődtünk. Neked kitartást, már sokkal jobb a helyzet, mint pl. decemberben. Még akkor is, ha ez nálatok most nem látszik.

Globetrotter írta...

Eloszor is Boldog Szuletesnapot neked Livia - bevallom nem tudtam, hogy most unnepled. A tulipanod irigylesremeltoan gyonyoru! En is szemeszgetek mar egy ideje a viragosnal, hogy vegyek valami tavaszi 'zoldet' a lakasba, ami virgazik.
A legutobbi bejegyzesemben a ket kep, sajnos nem sajat tarbol kerult fel a blogra, a neten talaltam oket es annyira megtetszettek, hogy gondoltam felteszem, mint tavaszvaro kepeket. Azert ettol meg valoban messze allunk mi is itt Szoulban. A bimbo, az csak bimbo, meg nem virag...De teny, hogy az elmult heten nagyon kellemes ido volt kb. 15 fokkal. Azonban azota ahogy Manocska is irja, esosre valtott, de meg mindig 10 fok van. Elvileg hetfo-keddre meginkabb lehul a levego, es utana visszater a korai tavasz. Mar en is alig varom, hogy zoldbe boruljon a termeszet, es minden hetvegen kirandulhassunk valamerre. Akkor majd csattogtatom a fenykepezot es osszeallitok egy szep tavaszi albumot, ami bemutatja az itteni tavaszt. Elvileg aprilis kozepere kinyilnak a cseresznyefak is, es akkor szinte, mint a mennyorszagban, olyan szep a termeszet :)

Manocska írta...

Nekem, itt Koreában a magnóliafák tetszettek legjobban, tavaly tavasszal. Előtte még sohasem láttam ilyen gyönyörűt. De buta módon mindig halogattam a lefotózásukat. Aztán, mire észbekaptam, elvirágzott mind... Most ügyesebb leszek. Légy résen Te is, Vera! Hirtelen jönnek, aztán már mennek is. :)

Lívia írta...

Hát virágzás nélkül is szebb az idő arrafelé, a fotóitokat pedig már nagyon várom. A mangóliafák biztosan csodásak, élvezzétek majd, amíg csak lehet! :-) Valóban csak rövid ideig virágoznak?
Tegnap említette valaki, hogy ne aggódjak, hamarosan itt is tavasz lesz. Észre sem veszem, és már itt is van. Hát úgy legyen!
Köszönöm a biztatást lányok, kitartok még. Nálatok azért nyugodtan legyen jó idő, én örülök annak is nagyon, Veletek együtt! ;-))

Globetrotter írta...

Igen a magnoliafak csodasak! otthon szuleimnek is van egy gyonyoru melylila szinu magnoliafa, aminel meg en sem lattam szebbet. Valoban nem tartanak sokaig, viszont volt ev, amikor ketszer is viragoztak a jo idoben :)Tovabba az Azalea es Bougainvillea, amik csodasak es nagyon sokaig viragznak! Nalunk a cegnel mar behoztak egy csomo gyonyoruen viragzo azaleat, ezzel is egy kicsit belopva a tavasz erzest!
Addig is gyonyorkodj te is a csodaszep tulipanodban!:)

Névtelen írta...

Szép és hangulatos
amit a nőnapról irtál s persze a tulipán az asztalon nekem is az elmult szép fiatalon megélt Nönapot idézi.Puszi:Mama

Lívia írta...

Draga Nagyi!
Nagyon orulok, hogy sikerult ide irni. Barmikor orulok Mama szavainak, remelem tetszik majd irni gyakrabban!! :-)
Sok-sok puszi!!