vasárnap, március 11, 2007

Fodrászélmények

Múlt héten fodrásznál voltam.
Itt talán ez nem olyan különleges és érdekes esemény, amilyen Szöulban lehet, s ahogy arról
Manócska korábban már be is számolt, számomra mégis mindig nagyon kellemes élmény. Elsősorban a szalon (De Berardinis) jellege miatt, amit minden alkalommal egy kis luxusnak élek meg.

Hogyan is zajlik mindez?
Megérkezésemkor bejelentkezek a recepciós pultnál, ahol regisztrálják jöttömet, majd hangosbemondón a fodrászom tudtára is adják. Leültetnek, elveszik a kabátom s várakozás közben olvasgathatok, tévét nézhetek. Nemsokára meg is érkezik a fodrász, legutóbbi esetben Effie (a korábbi fodrászunknak, Rose-nak tavaly kisbabája született). Leül mellém s megbeszéljük, milyen elképzeléseim vannak, mit szeretnék. Megvizsgálja a hajam, arcom s elmondja, szerinte megvalósítható-e mindaz, majd a közös nevező után a szalon hátsó részébe kísér. Itt egy kis, a szalon névjegyével ellátott köpenyt ad rám (minden vendéget ebben látni), majd mielőtt az egyik hajmosólány mosni kezdené a hajam, a fodrász a hajam igényeinek megfelelően utasításokat ad a mosást, balzsamozást illetően. Majd jön a kedvenc részem. :-) A mosás mellett ugyanis fejmasszázst is kapok, amitől bármikor képes lennék elaludni, annyira kellemes. A hajmosás s masszázs végeztével kávéval, teával kínálnak, majd előrekísérnek a fodrászhoz, aki már vár rám. A szolgáltatás itt is kifogástalan, a fodrászok nagyon jók, nem volt még alkalom, mikor ne lettem volna megelégedve az eredménnyel. A “látogatás” végén a pultnál fizetek, s ha akarok, kis borítékban, névre szólóan borravalót is hagyhatok a fodrászomnak vagy a hajmosólánynak, de ez persze nem kötelező.
Ezek után már csak újra várom az alkalmat, mikor kapok ilyen kellemes masszázst újra, s mikor élvezhetem e különféle kényeztetés örömeit megint. :-))

Végezetül hadd mutassam meg, hogy nőnek a kis tulipánjaim, amik örömmel töltenek el nap mint nap.... :-))) (A két bejegyzéssel korábbi képhez képest szépen látni a fejlődésüket.)

8 megjegyzés:

Manocska írta...

Igazán szerencsés vagy, hogy meg tudod beszélni a fodrászoddal az elképzeléseidet! Az enyém csak koreaiul tud. Így nekem már egyáltalán nincsenek elképzeléseim. Azt csinál, amit akar. Van benne némi rizikó, de eddig még nem volt próbléma. :) Egyébként nagyon figyelmes. Amikor először mentem, simára szárította a hajam. A következő alkalommal viszont elővette a csavarókat és hullámos frizurát készített. Mégpedig azért, mert látta (reggelente, amikor elhaladok az üzlete előtt), hogy én így csinálom magamnak. Jó, nem? :)

Manocska írta...

Ja! És nagyon szépek a tulipánjaid! Itt még mindig hideg van és nagy szél. Eltűnt az a kicsi tavasz. Pedig olyan szépen indult...

Lívia írta...

Ez a figyelmesseg nagyon tetszik, bele is fer abba a kepbe, amit eddig Veratol es Toled a koreai emberekrol tudok. :-) A nyelvi nehezsegek miatt ez egy nagyon fontos dolog, es ezek szerint ezt ok is tudjak.
Az ido velem tovabbra is folyamatosan jatszik: most megint jobb ido van (0, +5 fok korul), es mar majdnem elkezdtem orulni a tavasznak ujra, de a ferjem rogton ovatossagra intett. Tel van meg, a hideg visszajon, huzamosabb jo idot csak aprilisban varjak. Haaaaat oke. Addig is itt vannak a tulipanjaim... ;-)

Lívia írta...

Oh, meg valami: minden elismeresem a Tied, Manocska, ugyanis mar egy ideje probalkozom zenet feltenni a blogra, de eddig meg nem sikerult. Ha van valami tanacsod a radio.bloggal kapcsolatosan, nagy orommel vennem. :-) En a SmartFTP programnal akadtam el, s oda mar fel sem tudok jelentkezni.
Meg egyszer gratulalok, hogy Te ilyen ugyes vagy!!

Manocska írta...

Csak nem képzeled, hogy én csináltam??? Természetesen a "rendszergazdám" intézi az efféle dolgokat. Én kiadom, mit szeretnék, ő hümmög, aztán megcsinálja, csakhogy ne nyúzzam tovább. Mivel a férjem, és nem tud elmenekülni, nincs sok választása. :)
Megtalálod a http://www.babarum.hu-n. Tőle tudsz tanácsot kérni. Egyébként ő is lelkes olvasód!

Lívia írta...

Milyen szerencses vagy, hogy sajat rendszergazdad van! ;-)) Egyebkent en tenyleg azt gondoltam, hogy Te voltal ily ugyes, s kezdtem azt hinni, hogy csak nekem nem megy a dolog. Mikor belekezdtem, nem is gondoltam arra, hogy ez ilyen bonyolult lehet...
Ja, en is olvasom am a ferjed irasait, hiszen gyakran hivatkoztok egymasra. Ha nem veszi rossz neven, igy ismeretlenul, akkor talan meg is keresem majd egy-ket kerdessel valamikor. Koszi a felajanlast! :-)

Babarum írta...

Szia!

Nem bonyolult a dolog, csak tárhely kell hozzá, ahová a zenéidet feltöltöd.
Manócska blogján a radioblog alján van egy "I want my radioblog" link, arra kattintva eljutsz a weboldalra, ahol minden szükséges információt megtalálsz.
Ha segítség kell, szólj!

Lívia írta...

Elore is nagyon koszonom a segitseged Babarum!!! Biztosan igenybe is veszem majd, mert nekem, amiket olvastam, kicsit magas. :-)
Szep napot! L.