vasárnap, január 04, 2009

Hello Kanada

Ahogyan már egy korábbi bejegyzésben is említettem, gyakran, sőt egyre több levelet kapok otthonról azoktól, akik Kanada, az országba való bevándorlás, az itteni élet alapvető dolgai stb. iránt érdeklődnek. Miután erről írtam, egyre sűrűbben kezdtünk Mankával levelet váltani, aki Montreálból blogol és szintén hasonló cipőben jár. A tanakodások végén arra jutottunk, hogy a saját blogjaink mellett talán jó ötlet lenne egy külön blogot szánni ennek a témának.
Így hát pár napja útnak indult a Hello Kanada.

Az új blog célja tehát nem más, mint hogy minden, Kanadával kapcsolatos alapvető információt magában foglaljon, s egy helyen, magyarul(!) elérhető legyen mindenki számára.
Havonta tervezünk egy-egy témát körbejárni, úgy mint a munkavállalói- , vagy tanulóvízum alapfeltételei, a letelepedés módjai, az iskolarendszer, vagy orvosi ellátás alapjai, jogosítványszerzés és minden egyéb, tkp. titeket, olvasókat érdeklő témák.
Mivel Manka Quebecből, én pedig Ontarióból írok, biztosan lesznek egy-egy témánál fontos különbségek, hiszen itt sok minden dől el megyei/tartományi szinten. Ezekre mi magunk is kíváncsiak vagyunk.

Igazán fontos lenne számunkra minden ötlet, vélemény, javaslat, a blog tartalmát, szerkezetét stb. illetően, így kérünk titeket, akik érdeklődtök a téma iránt, segítsetek nekünk, hogy egy olyan oldalt szerkeszthessünk, ami legjobban kielégíti érdeklődésetek, igényetek!
Természetesen a közös bloggal senkit nem szeretnénk arra bíztatni, hogy hagyja el az országot, akárhol is él és jöjjön Kanadába. Annyit szeretnénk csupán, hogy aki bármilyen okból mégis erre adná a fejét, legyen egy magyarul olvasható oldal, ahonnak elindulhat.

Hello Kanada - Információk Kanadáról magyaroknak magyaroktól.

5 megjegyzés:

Martalóc írta...

Tök jó! Itt meg kellene szerkeszteni egy blogot azoknak a kanadaiaknak is, akik Magyarországra szeretnének költözni. Angol, francia és esetleg néhány indián nyelven. :)

Manka írta...

:)

@ Martalóc: Jaja, az indián nyelveket most osztjuk fel egymás között Líviával, legkésőbb 2050-ben már beszélünk majd olyan folyékonyan, hogy elinduljon az a blog is.

Globetrotter írta...

Kicsit lemaradtam az utobbi idoben a blogolvasasrol, de nagyon jo kezdemenyezesnek tartom! Kitartast hozza!

Manka írta...

Hahó! Remélem, itt senki sem előzött meg: meghívnálak ismét egy játékba :) A 2008-ban olvasott könyvek közül kellene kiemelni ötöt, ami Neked valamiért tetszett. Remélem, benne vagy! :)

Livia írta...

Hat persze, hogy benne... :))