szombat, október 13, 2007

"Egypercesek" 1.

Jó ideje gondolkodtam azon, milyen más módon tudnám bemutatni Torontót a leírásokon, élménybeszámolókon kívül. Az ember mindig vágyik arra, hogy még jobban, még érzékletesebben adhasson át valamit a városból, ami persze lehetetlen, hiszen az átélést nem pótolja semmi sem.
De azért szerencsére mégis csak akadnak eszközök, amik kiszélesíthetik a lehetőségeket... ;-)
Néha-néha tettem már fel videókat, amiket a fényképezőgépemmel készítek, s mindig jöttek is ezekre visszajelzések, hogy jó lenne belőlük még több.
Hát akkor most örömmel jelentem, hogy lesz még több, méghozzá minden héten. :-)
Pár hónapja készítgetem a kis egyperces videókat, és most már gyűlt össze annyi, hogy elkezdjem feltenni őket. A kis videók leginkább életképek a hétköznapokból, teljesen szokványos, mindennapi színtereken. A boltban vásárolva, a buszon ülve, metróra várva, az utcán a zebra előtt, a tóparton, bevásárlóközpontokban, múzeumban stb.
Nagyon örülnék neki, ha kapnék tőletek is ötleteket a helyszínekkel kapcsolatosan, hiszen biztosan vannak olyan témák, amik nekem eszembe sem jutnak. Igérem, igyekezni fogok minden ötletet megvalósítani, amennyire ez lehetséges.
Az első "egypercest" a Yonge Street és St. Clair Ave. kereszteződésénél vettem fel.
Én a Yonge Street vonalán jövök minden nap metróval dél felé a St. Clair-ig, majd itt szállok át buszra nyugat felé, s megyek egészen a 830-ig, azaz a munkahelyemig. (A Yonge utca - ami észak/déli fekvésű - egyébként egyfajta középpontja a városnak, hiszen innen kezdődnek az utcaszámozások kelet és nyugat felé. Igy pl. létezik St. Clair Ave. a nyugati és a keleti oldalán is.)


5 megjegyzés:

Legyesi Szilvia írta...

Szia Lívia!

Úgy örülök, hogy megtaláltam az blogodat a neten. Péntek óta egyre többször jártam erre, és nagyon tetszik. Megadnád az e-mail címedet nekem? Szeretnék írni egy levelet neked, mert elég erősen foglalkoztat a gondolat, hogy a párommal kimegyünk Kanadába. Köszönöm! Szép napot! :)
Szilvi

Lívia írta...

Szia Szilvi,

Ide tudsz irni nekem:
klivia1428@yahoo.ca

Livia

zhaoman írta...

Gratula az ötlethez és a megvalósításhoz! (Lehet,h én is készítek maj hasonlóakat.

Tipp.: könyvesbolt, söröző/pub, utcai árusok és vásárlóik.

Lívia írta...

Szia Gabor!

Orulok, hogy tetszik az otlet, kivancsiam varom majd a Te "egyperceseidet" is. :)
Az otleteket nagyon koszonom, felirtam a listara. ;)

P.S. Hogy megy a spanyol?

zhaoman írta...

lassan, de biztosan!

1-2 percig el tudom hitetni, h tudok spanyolul, de azután elfogy a sütnivaló... igyekszem szorgalmas lenni