hétfő, augusztus 06, 2007

Edwards Gardens és környéke

Mivel egy újabb hosszú hétvége révén ma, azaz hétfőn is munkaszüneti nap volt (no nem mindenkinek, mert Bill pl dolgozott), így Ildi barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy felkerekedünk és a 41 fokos melegben tartunk egy sétálós, nézelődős napot. :-))
Gondolkodtunk egy ideig, merre is menjünk, míg végül az Edwards Gardens-re tettük le a voksot. Az Edwards Gardens tkp. egy botanikus kert, ami egy hatalmas park része, ahogy a képen látszik is (kis piros csillag jelöli a kert helyét). Csodálatos évelő növények, rózsák, vadvirágok, hatalmas sziklakert is található a kertben, nem csoda, hogy sokan jönnek ki ide családdal együtt sétálgatni vagy csak kifeküdni a fűre és élvezni a jó levegőt, a szép környezetet.

A kert Rupert Edwards után kapta a nevét, aki 1944-ben vásárolta meg a területet, azzal a céllal, hogy továbbfejlessze, szépítse. 11 évvel később a parkot a városnak adta, akik tiszteletük jeléül az Edwards Gardens nevet találták a legmegfelelőbbnek. A park egyébként a Don River (folyó) mentén fekszik, ami azon két folyó egyike, mely Torontó város eredeti területét fogja át. Természetesen több túra- és bicikliútvonal keresztezi a kertet, de ma mi egyikhez sem csatlakoztunk, csak bóklásztunk kedvünk szerint. Néha csak leültünk az árnyékba, gyümölcsöket eszegettünk, néztük a tájat, az embereket és jókat beszélgettünk, nevetgéltünk. Mivel az Edwards Gardentől nem messze, a park területén belül (azaz a park által körülölelve) található Torontó "milliomos negyede", gondoltuk oda is elsétálunk és megnézzük a hatalmas kastélyszerű épületeket is, álmodozunk egy kicsit. Ezekből is láthattok pár képet majd az alábbiakban.
Összességében biztosan sétálgattunk a tűző napon 4-5 órát, így mondanom sem kell, hogy igen elfáradtunk a végére. :-) A séta végén, a Yonge/Eglinton környékén beültünk egy Licks-be, a jó hűvös étteremben pihentünk és ettünk egy jót, majd egy kis vásárlással zártuk a napot. Elvileg jövő hétvégére is van már tervünk, meglátjuk, hogy összejön-e...

Miközben írom ezeket a sorokat, a képek pedig töltődnek fel a netre, már este van. Holnaptól újra munka, bár eredetileg két hét szabadágom lett volna, amiből végül egy teljes hét sem lett, de hát ez van. Az üzletnek mennie kell, holnap meglátjuk, mennyi minden történt a majdnem egy hét alatt, míg zárva voltunk. A főnököm még Magyarországon van, ő csak egy hét múlva jön vissza, mindenki más szabadságon, így addig én viszem majd az üzletet. Remélem nem lesz borzasztó sok munka, és bírható lesz egyedül is. De gondolom igen, hiszen augusztus azért a nyugisabb hónapok közé tartozik. Szeptembertől várható majd az "őrület" újra, de addig van még pár hét. Hát igyekszem majd jól kihasználni és az érdekesebb történésekről továbbra is beszámolni.2 megjegyzés:

Globetrotter írta...

Tenyleg nagyon szep ez az Edwards Gardens. Ezek a szep angol tipusu parkok kicsit hianyoznak nekem...

Lívia írta...

Igen, ez valoban egy csodaszep hely, minden evszakban. Megertem, hogy hianyoznak az ilyen tipusu kertek, de a ti kozeletekben most masfele szepsegek vannak, amiket viszont en latnek nagyon szivesen. :-)