péntek, december 15, 2006

Egy kosármeccs alkalmából

Toronto csapata, a Raptors játszott Portland ellen múlt vasárnap az Air Canada Centre-ben. (Nem, nem írtam rosszul, Kanadában a center-t másképp írjak, mint az USA-ban, az utolsó két betűt felcserélve.) Bill munkahelye által mi egy külön boxból nézhetjük a meccse(ke)t, ahol italokat, ételeket is felszolgálnak. Minden egyes kis szobának külön felszolgálója van, szóval a kényelemre nem lehetett panaszunk ez alkalommal sem.

Kedvelem itt a mérkőzéseket, márcsak a “körítés” miatt is. Nagyon jó hangulatúak ugyanis ezek az alkalmak. Műsorok szórakoztatják a nézőket a szünetekben, az elmaradhatatlan táncos lányok mellett néha gyerekek is bemutatják tudásukat. Volt, hogy szülő-gyerek versenyt láttunk, az ingyenes ajándékdobálás pedig állandó része a meccseknek. Egyik kedvencem, amikor a szünetekben a kamera a közönséget pásztázza. Hihetetlen, mikre képesek ilyenkor az emberek a vicc kedvéért. A felnőttek is gyerekek lesznek újra egy kicsit, amit igazán jó látni. :-) Mindenki mosolyog, táncol, kiabál - az emberek egymást és magukat is szórakoztatják. (Ez az egyetlen, amit sajnálok, hogy a mi helyeinket nem mutatja a kamera, mert ott általában a nagy cégek gazdag vezetői ülnek s ott mulatnak az éppen megkötendő üzlet apropóján.)

A meccs maga egyébként nem sikerült olyan jól, s nem csak azért, mert a Raptors vesztett 83-93-ra. Nem voltak formában a fiúk, sajnos egyik oldalon sem.

Valóban megdöbbentő, mekkorák ezek a srácok. A legmagasabb, ha jól tudom 2 méter 13 centi. No persze a legkisebb is jóval magasabb nálam. :-) Az is meglepő számomra, hogy a torontói csapatban nincs annyi fekete, mint ahogy gondolná az ember (vagy csak én?). Hát biztos ennek is megvan az oka...
Aki kíváncsi részletesebben a csapatra, látogasson el a honlapjukra: www.raptors.com

Kedvelem a Raptors kabala dinosszauruszát, a Raptort, aki a meccs alatt is, de főleg a szünetekben végig bohóckodik. Nagyon bírom a mozgását, jó lenne egyszer a jelmez nélkül is látni. Kíváncsi lennék az arcára. :-)
Azt meg tudom mutatni (a következő bejegyzésben), hogyan táncol a lányokkal. A paróka és a ruha persze csak a show kellékei. Egyébként "csupaszon" rohangál, ahogy egy dinóhoz illik. A biztonsági embereket kimondottan imádja. :-))

Nincsenek megjegyzések: