szerda, május 18, 2011

Cherry blossoms in High Park

Ha valaki tavasszal jár Torontóban, akkor az egyik dolog, amit mindenképp érdemes megnéznie, az a cseresznyefák virágzása a High Parkban. Ez legtöbbször késő áprilist, kora májust jelent, természetesen időjárástól függően. Mivel pl. ebben az évben még csak pár napra mutatta meg magát a tavasz, így elképzelhető, hogy még most is láthatunk valamit a látványosságból. Ki fog derülni, ugyanis a hétvégén szeretnénk arrafelé is sétálni, ha végre egyszer eláll az eső. Habár ha jobban belegondolok, akkor talán éppen az eső miatt a virágzás nem tarthatott még a szokásos egy-másfél hétig sem... :( Na majd meglátjuk...

Aki errefelé lakik, azoknak mondom, hogy a cseresznyefák legtöbbje a Hillside Garden környékén található, de van néhány a Duck Pond mellett is.
Ilyentájban rengeteg fotóssal fogtok találkozni a parkban, így volt ez a elmúlt hétvégén is. Ime néhány kép bizonyítékul:3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szépek a képek, itt Magyarországon már több mint egy hónapja elvirágzottak a fák, a cseresznyék már pirulnak a fákon... :)

Livia írta...

Hát igen, kicsit mindig hátrébb kullogunk Magyarországhoz képest az időjárás tekintetében. :)

Persze ha jobban belegondolunk ez teljesen érthető: Magyarország éghajlata mérsékelt, kontinentális, ezzel szemben Kanadáé mérsékelt (délen) vagy szubarktikus (északon) éghajlati.
Torontó környékén persze "csak" mérsékelt, de a különbség így is mindig érezhető és látható. Plusz itt vannak a Nagy-tavak, ami azért szintén befolyásoló tényező...

Egyébként ez a tavasz annyira nem "szokásos", kicsit hidegebb, esősebb, mint általában, hogy irigykedve nézzük az otthoni képeket és várjuk, várjuk, várjuk a jo(bb) időt. :))

Ti élvezzétek a meleget otthon helyettünk is! ;)

L.

Globetrotter írta...

Gyonyoru kepek, imadom a cherry blossom idoszakot, minden evben varjuk mar evek ota mi is! Igaz itt mar februarban elkezdodik, de Koreaban szinten csak aprilis kozepere ert oda. Azert barmikor is erkezik, mindig szivet melengeto es csodalatos :)) Fesztivalt is rendeznek esetleg, mint a Tavol-Keleten?