vasárnap, október 17, 2010

Visszaszámlálás...


Jövő hét szombaton újra utazunk.... Egy olyan országba, amiről bevallom, még sosem hallottam, mielőtt fel nem vetődött, mint úticél.... Számomra minden utazásunk tervezése csupa izgalom, főleg, hogy korábban nem sokat utazgattam a világban. Ha az ember más kontinensen él, teljesen más vidékek, kultúrák lesznek elérhetőek, mint Európából. Ez persze teljesen érthető, és egyben igazán izgalmas. 

Arra gondoltam, az új ország felfedezésébe miért ne vonhatnálak be titeket is? No persze már akit érdekel... ;)
Mától minden nap - előre időzítve - rövid információkat olvashattok arról a helyről, ahová utazunk. Minden nappal plusz segítségeket kaptok a helyről, igyekszem úgy összeállítani, hogy a dolog idővel egyre könnyebb legyen. (Ez még nekem is kihívás most. :)
Aki legelőször kitalálja az ország nevét, annak küldök majd ajándékba valamit onnan (vagy már itthonról), de mindenképpen valami kis helybéli szuvenírt. :)6/1. Jöjjön akkor az első leírás a hatból:

Egy szigetországról van szó, ami kb. három és félszer akkora, mint a Szentendrei-sziget. (Igen, olyan kicsi...) Éghajlata igen száraz, az évi átlagos csapadékmennyiség 500 mm körül mozog. A passzátszerű forgószelek tovább fokozzák a szárazságot. Felszíni édesvizek nincsenek, ivóvizet a világ egyik legnagyobb tengervíz-sótalanítójából nyernek. Felszíne inkább kopár, amit itt-ott díszítenek kaktuszok vagy a szigetre oly jellemző típusú fák. (Ennek még nem árulhatom el a nevét.) Talán még annyit elsőre, hogy lakossága kb. 102.000 fő.
A többit majd holnap... :)

4 megjegyzés:

Kata írta...

Szerintem Arubán fogtok pihenni :) Érezzétek magatokat nagyon jól! Kata

Judit írta...

Szerintem ez Tonga lesz. :)

Sabata Feri írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Livia írta...

Ha nem banjatok, majd csak penteken arulom el a helyes megfejtest, addig is lehet talalgatni. :)

Szep hetet mindenkinek!