csütörtök, szeptember 11, 2008

Magyar tévécsatornák Kanadában


Azoknak, akik Kanadából olvassák a blogot, talán érdekes vagy új információ lehet, hogy lassan egy hónapja több magyar tévéadóra is elő lehet fizetni.
Munkahelyem, a Corvina Printing & Design, a szolgáltató cég egyik magyar disztribútora, azaz nálunk is leadhatók a rendelések, vagy pl. magyar információkért minket lehet keresni. A cég, aki a csatornákat biztosítja a NexTv, akik már jópár éve foglalkoznak különböző nemzetiségi tévék Kanadába hozatalával. Nemrég elértek a magyarokhoz is. Az egyik jó hír a dologban, hogy az adók interneten keresztül jönnek, azaz nem sateliten. Hivatalos az egész, nem kell antennát állítgatni, bosszankodni, hogy elmegy az adás stb. Csak egy high-speed (legalább 1.5 Mbps) internet kell hozzá (számítógép sem szükséges) és egy tévé. :)
Jelenleg az M2, a DunaTv és a HirTv nézhető, de pár héten belül jön hozzá az ATV és az EchoTv is. A rendszer nagyon egyszerű: tkp. egy kis dobozt kell megrendelni, amit össze kell kötni a tévével és az internet modemjével. Ezekután a tévén - mintha videót szeretnénk nézni - a videócsatornán keresztül kapcsolódhatunk a Nextv menüjéhez és a doboz saját távirányítóján választhatjuk kis a csatornákat.
Kanada egész területén megrendelhető, s a rendelést követően pár napon belül a FedEx viszi is a csomagot - a kiszállítás mindenhová ingyenes. Szintén előny, hogy a doboz nem helyhez kötött, azaz aki szeretné, viheti magával a barátokhoz, vendégségbe stb., ahol van high-speed internet. Természetesen nemcsak a magyar adások rendelhetők meg, hanem akit érdekelnek más nemzetiségi csatornák is, kérheti pl. a horvát, görög, román, orosz, német vagy izraeli csatornákat is. Itt található egy lista az országokról, azokra kattintva pedig a konkrét adókról.
A kis doboz 3, 6 és 12 hónapra rendelhető meg, abszolút elfogadható áron. Gyakran halljuk, hogy sokan az otthonról itt vendégeskedő rokonoknak rendelik meg, vagy a gyerekeknek, hogy a magyar nyelv tanulása könnyebb, vonzóbb legyen.
Akit érdekel, szivesen adok további információt. (Nekünk is megvan, így nézhettem a magyarokat az olimpián. Olllllyan jóóóó volt!! ;)

4 megjegyzés:

Babarum írta...

Sajnos az időeltolódás miatt a magyar adók számunkra a "baglyoskodás" kategóriába esnek.
Mi itt szoktuk nézni a magyar adókat. Sajnos nem a legjobb minőség, a Next TV-s verzió biztosan jobb!

Livia írta...

Igen, a minoseg valoban jo (ha az internet jo) es a HirTv kivetelevel mindegyik idoeltolodassal megy. Azaz ami otthon este nyolckor megy, az itt is este nyolckor... Csak a hirek mennek eloben. Idovel tervezik, hogy minden csatornanal valasztani lehessen a ket lehetoseg kozul.

Manka írta...

Lívia, ez remek! Köszönöm. Amikor Nagylábú anyu visszajön Magyaro-ról, őt is megkérdezzük meg mi is utánaolvasunk és :)

Livia írta...

Barmikor, szivesen... :)