vasárnap, július 20, 2008

"There's no place like this" with Brian Byrne

Az alábbi videó Ontariót reklámozza, azt a tartományt, ahol élünk.
Több verziója is létezik ennek az egyperces reklámnak (erről jut eszembe, hol maradnak az én nyári egyperceseim?), itt most az egyiket mutatom meg, de aki kíváncsi a többire is, az Ontarió turisztikai oldalán megnézheti. Szeretem ezeknek a reklámoknak a hangulatát, mindegyiket más-más helyi énekes énekli, más-más zenei irányzatot képviselve. (Apropó, eddig Ontarióról sem írtam még túl sokat, ezt a közeljövőben igyekszem majd pótolni.)

A lenti videón Brian Byrne látható. A srác newfoundlandi, a '90-es évektől él Torontóban, s a legtöbben az I Mother Earth, egykori torontói rockbanda (1991-2003) énekeseként ismerik. A második videó ebből a korszakából való. Azóta érdekes módon (a férjem számára talán hátborzongatóan :)) Brian jó pár év alternatív rockzene után áttért/visszatért a country zenéhez (newfoundlandi lévén gyerekként nagyon sok countryt hallgatott). A mai zenéje a két műfaj egyfajta keveredése - harmadik videó.
(A férjemnek és más "kételkedőknek" üzenem, hogy a 21. század country zenéje, annak hangzása már nemcsak olyan, ami elsőre beugrik erről a műfajról. Maybe you guys should give it a chance. :)
2 megjegyzés:

Bill Ferencz írta...

A country zene alarcban is az. Hallottam es koszonom, nem kerem.
De Te elvezd, ha ugy gondolod...
Az ontario-i bejegyzeseid pedig mar varom!

Lívia írta...

Haaat ugy latom nem fogjuk Brian Byrne-t otthon hallgatni. ;)) Marad max. az IPod.