vasárnap, június 29, 2008

Pride Parade 2008

Ezen a hétvégén rendezték meg Torontóban az ezévi "Büszkeség Fesztiválját" (Pride Parade), ami minden alkalommal egy egész heti programsorozat zárását jelenti. A tavalyi képek és bejegyzés itt olvasható. A sok-sok programon és rendezvényen túl most arról írnék elsősorban a fesztivállal kapcsolatosan, hogy ebben az évben első alkalommal vontultak fel a kanadai hadsereg (Canadian Armed Forces) tagjai hivatalos egyenruhájukban.
Számukra nagyon fontos üzenete volt ennek a jelenlétnek, hiszen azt igyekeztek kihangsúlyozni, hogy a katonaságon belül is érvényes az egyenlő bánásmód. Szeretnék, ha minél többen látnák a nagyszerű munka- és karrierlehetőséget a katonaságon belül, ahol a tagok nemcsak arra nagyon büszkék, amit tesznek, aminek részesei, hanem arra is, kik ők, mint személyek, legyenek akármennyire "különbözőek". A fesztivál ideje alatt a hadsereg információs pultjánál mindenki kaphatott további részletes információt, s itt a mindenki alatt több, mint 1 millió embert értek, akiket Kanada legnagyobb melegfesztiválja vonz ezen a héten a városba.
Nagyon nehéz lenne felsorakoztatni mindazokat a csoportokat, szervezeteket, akiknek meleg tagjai a katonaság mellett (vagy meleg szimpatizáns) ilyenkor büszkén vonulnak fel közös zászlajuk alatt, de csak a lenti képeken is láttok néhány példát. Csak hogy párat említsek: a BMO vagy a TD bank, a rendőrök, tűzoltók, mentők, egyházak, meleg pilóták, a városháza meleg tagjai, kanadai pártok képviselői, színházak vagy családsegítő központok...
Még több képért katt ide.

Nincsenek megjegyzések: