szombat, október 22, 2011

Itt van az ősz, itt van újra...

 Ősz a torontói High Parkban

Több mint másfél hónapos szünet után, az ősszel együtt én is itt vagyok újra.  :)
Nem terveztem előre, hogy ennyi ideig nem írok, sőt vannak is megkezdett, de be nem fejezett bejegyzéseim elmentve, amik az igazat megvalljva már nem nagyon aktuálisak. Egyik ilyen post pl. a TIFF-ről (Toronti International Film Festival) szólt volna, ami szeptember 8 és 18 között zajlott a városban. Megvolt a szokásos nagy felhajtás, ahogy az ilyenkor lenni szokott, ünneplés és sztárok mindenfelé, no meg 336 új film 65 országból. Nem láttam sajnos még egyiket sem, de többre is kíváncsi vagyok, mint pl. a The Ides of March, We Need to Talk About Kevin (könyvben nagyszerű volt), a Moneyball, vagy a Take This Waltz.

A kicsit hosszabb szünetnek persze több oka is volt. Rengeteg munka, kevés energia, egy-két utazás és kisebb-nagyobb magánéleti történések. Ezek közül elsőként az utazásokról szeretnék majd írni az elkövetkező hetekben, no és persze sok képet is szeretnék megosztani veletek. :)
Az első utunk szeptemberben Jamaikába vitt minket egy fantasztikusan pihentető hétre, majd hat nappal később hazautaztunk a családhoz is két hétre. Mindezek után most újra itthon vagyunk és igyekszünk visszakerülni a megszokott kerékvágásba. Az idő már igencsak ősziesen szeles és esős itt Torontóban, a lakásban pedig még visszaérkezésünkkor nem fűtöttek (ez kb. 18 fokot jelentett...). Hat hét után az első hétvégénket élvezzük most Bill-lel, amikor nem rohanunk sehová és nincsenek konkrét tervek. Nagyszerű másfél hónap van mögöttünk, tele emlékekkel és élményekkel, de biztosan ismeritek azt az érzést, amikor a szép utazások után is olyan jó hazatérni és csak úgy otthon lenni. :)

Sajnos még a következő időszak is igen sűrűnek ígérkezik munkafronton (egy lehetséges váltással és sok-sok esti/hétvégi mellékmunkával), így nem tudom, milyen gyakorisággal leszek errefelé, de azért a képeket majd igyekszem minél hamarabb megosztani.

Az ezévi Hálaadásról igaz lemaradtunk (pedig ez a kedvenc ünnepem itt), de azért a szívemben október 10-én végiggondoltam, mennyi mindenkiért és mindenért lehetek hálás az életemben!
Mindenkinek kívánok egy kellemes, őszi sétákkal, baráti/családi beszélgetésekkel és melegséggel teli őszi időszakot. A blog már teljesen át is ádta magát ennek a hangulatnak! :)


5 megjegyzés:

euthymia írta...

De jó, hogy pár sort írtál és hogy jót nyaraltatok :) Igazán várom a fotókat!! :) Beszámolót :)

Christine írta...

Már hiányoltalak. Jó hogy újra irsz!

Livia írta...

Köszönöm lányok, igyekszem azért nem ilyen nagy kihagyásokkal jelentkezni! Ölelés nektek!! :)

Sticci írta...

Jó volt újra olvasni az írásodat! :) Én is várom a beszámolót és a képeket. :)

Névtelen írta...

Jó érzés volt hallgatni a dalt. Tetszenek az írásaid, illetve a leginkább az, hogy Torontóban is teremtesz egy aprócska Magyarországot most pl. Petőfi nagyszerű versével és Koncz Zsuzsa fantasztikus hangjával.