vasárnap, december 19, 2010

Karácsony előtt


Szerintem nem én vagyok az egyedüli, aki úgy érzi, hogy ez a 2010-es év szinte egyik pillanatról a másikra elszállt. Vannak évek, amikor több héttel Karácsony előtt készülődni kezdek, ha másképp nem, legalább lelkiekben. Ebben az évben szinte nemrég döbbentem rá, hogy jövő pénteken itt a Karácsony. Így tegnap gyorsan fel is díszítettem a kis karácsonyfánkat, mert hétköznap biztosan nem lesz rá idő és a lakást is igyekszem valamennyire rendbetenni. Sok minden van még hátra, mint ajándékok vásárlása, ünnepi menü összeállítása, plusz hozzá a bevásárlólista stb, stb. De nem panaszkodom, alapvetően nagyon szeretem az évnek ezt az időszakát, csak most valahogy "váratlanul" ért és úgy érzem, hogy rohangálok össze-vissza. :)

Érdekességképpen, plusz a fotósok kedvéért írom, hogy december 21-én teljes holdfogyatkozás lesz, amit ezalkalommal még Torontó városából is nagyon szépen lehet majd látni (általában ki kell autózni a városból). Plusz érdekesség, hogy az esemény éppen a téli napfordulóval egyidőben történik. Aki többet szeretne tudni, itt részleteket is olvashat.

Így az év vége felé sokféle összesítést olvasni mindenfelé. Az egyik internetes portálon pl. több, Torontót promótáló videóra bukkantam. Kíváncsi vagyok, nektek melyik tetszik leginkább. ;) Plusz, akik a város iránt érdeklődve olvassák a blogot, azoknak informatívak is ezek a kis összeállítások. Íme néhány közülük:
TEDxToronto - Event Opening Video from The Biz Media on Vimeo.


T O in 2 4 from Dale Hildebrand on Vimeo.

A végére pedig újabb képek jönnek, amiknek mi más lehetne a témája, mint a hó. Ugye senkit nem lepek meg azzal a hírrel, hogy nálunk már javában tél van? :))

Mindenkinek további kellemes karácsonyi készülődést és szép jövő hetet kívánok!

5 megjegyzés:

Hella írta...

A lapátolós kép a kedvencem. :)

A tél ide is ideért. Már november végén. Azóta elég rendszeresen havazik és elég kemény hideg van.

Tegnap Alsópáhokon voltunk, ott olyan 40 centi hó hullott le.

Robert írta...

Szia! Tényleg itt a tél nálunk, és az oldalon lévő hőmérő szerint le is köröztünk hidegben titeket:D A videók nagyon jók, de nekem az első video tetszett, mert az olyan fesztiválozós, utcabálozós, meg az utolsó...az kicsit sokkolt:D

Livia írta...

Wow, 40 centi már most?
Olvasom egyébként, micsoda idő van otthon is, néha még Celsiusban is közel állunk egymáshoz... sőt, igazad van Robert, volt, hogy otthon hidegebb volt, mint itt. :)
Miért sokkolt az utolsó videó?

Robert írta...

Hát az a köldökzsinoros akció elég durva volt. Ilyesmt még nem láttam így:)

Bill Ferencz írta...

A kedvencem az utolso video. A jo es a nem feltetlenul jo gyonyoruen volt osszevalogatva.
Tobbszor konnyek gyultek a szemembe.
"Imagine all the people, living life in peace".
Ha John Lennon meg elne, imadna Torontot.