vasárnap, július 29, 2007

Just For Laugh

Hát hiába, nyáron fesztivál fesztivál hátán, így nem csoda, ha újra írok egyről.

Sokféléről írhatnék, amik kár most is egy időben zajlanak, pl. a "Jazz Fesztiválról" (július 20-29 között), a "Global Hip-Hopról" (júl. 27-29), a "22nd Annual Great Latin American Folklore Showról" vagy a Brazil Fesztivál 2007-ről. A fesztiválok mellett temérdek program várja még az érdeklődőket városszerte, így ennyi program mellett igazán van miből választani, ha valamerre szeretnénk kimozdulni.

Mivel most hétvégére voltak családi programjaink is, és az otthoniakkal is nagyon vágytam már egy kiadós beszélgetésre, így mi pénteken mentünk le a belvárosba, a "Just for laugh" fesztivál első napjára, este, munka után. Ez a fesztivál eredetileg montreáli, ott már jó ideje minden nyár várvá várt eseménye. Több, mint 80 programmal 3 napon át első alkalommal rendezték még Torontóban ilyen nagy keretek között. Többek között Russell Peters is odavonzott minket pénteken este, aki az egyik legismertebb indo-kanadai humorista manapság. Én személy szerint nagyon kedvelem őt, könnyesre tudom magam nevetni őt nézve-hallgatva. Indiai és torontói lévén sokat viccel a különböző etnikumokról, mindenkit érintve ezzel. Fel is teszek majd egy előadásrészletet tőle -, s magyar blog lévén előre is elnézést kérek azoktól, akik nem beszélnek angolul. Igyekszem majd olyat választani, ami esetleg kevesebb angol tudással is megérthető.

Mint már említettem, montreáli eredetű a fesztivál, így leginkább francia. Sokan nem szeretik a francia humort, túl gyerekesnek, bugyutának tartják, (vannak, akik azt mondják, hogy a francia humort nevet ki az egész világ) ők maguk azonban abszolút zavartalanul nevetnek saját vicceiken és milyen jól teszik! :-) Sajátságos humorukat azért sokan nem vetik meg és velük együtt mulatnak. Pénteken este nem kevés francia arcot láttunk az utcákon, érdekes, mennyire felismerhetőek a vonásaik. (Ez majd a képeken, a felvonulókon is látszik majd.) Ritka eset, hogy a belváros szívében a Yonge Street egy részét, s a Dundas Square körüli utcákat lezárják, de most ez történt. Péntek este négy színpadon zajlottak az események, már ami a programok utcai részét illeti, ezekből is igyekszem megmutatni majd valamit.

Én igazán élveztem a péntek estét a sok különc figurákkal, s láthatóan messze nem voltam egyedül. Nem tudom, milyen lesz a visszhangja a fesztiválnak, de a péntek estét és a tömeget alapul véve szerintem nem utolsó alkalommal jött a Just For Laugh Torontóba.Nincsenek megjegyzések: